Безпокойството е част от живота ни. Ново изследване казва, че 38%

...
Безпокойството е част от живота ни. Ново изследване казва, че 38%
Коментари Харесай

Страдайте с полза: 6 полезни техники за тези, които често се тревожат

Безпокойството е част от живота ни. Ново проучване споделя, че 38% от хората намират мотив за мощни тревоги всеки ден. Честно казано, индикаторът не е притеснително висок, само че рано или късно всеки изпада в такава обстановка. А се тревожим най-често поради действителен проблем, който желаеме да решим. И да, безпокойството, единствено по себе си не е уместното решение.

Учени от Австралийския народен университет обаче са създали логаритъм, допускащ да извлечем изгода от тревогата и да превърнем трошенето на нерви в продуктивна активност. В основата на този логаритъм са няколко стадия от решаването на даден проблем:

1. Проверете настройките си . Определете за себе си, че ще се опитате да извършите нещо, вместо просто да седите и да се самосъжалявате.

2. Определете паниката,  за която може да бъде открито решение, а след това си изяснете като посочите от какво тъкмо се страхувате и какво е най-лошото, което може да последва от него.

3. Потърсете доказателства.  Основано ли е това  безпокойство на нещо, което се е случвало преди? Имате ли учредения да смятате, че е действително? Запишете всичко, което ви хрумва в отговор на тези въпроси, а след това помислете има ли доказателства, че опасенията ви няма да се осъществят.

 4. Определете действията , които можете да предприемете за решаването на казуса. Те може да са повече от едно - запишете всичко, което ви хрумва като опция.

5. Запишете всички преимущества и дефекти  на тези дейности. Това ще ви помогне да си изясните кои от тях бихте могли да предприемете.

6. Изберете едно от тези дейности  и пробвайте. След това запишете оказа помощ ли ви то и по какъв начин.

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР